Saturday, July 4, 2009

New Blog










hrini dengan rasminya aku melancarkan pembukaan blog bru aku yang khas utk photography sahaja, blog yang lama tidak lg akan ada gambar2 yang telah or akan aku shoot..tujuan aku buat blog straw ni adlh utk mmdhkan public people mcm makcik2 kat tempat keje aku nk tgk hasil phography aku, aku dah terkantoi sbnrnya dgn diorng, aku balik2 break jek diorng reramai baca blog aku...pehh siot, rase cam nk naik roket pastu mendarat kat pluto hahaha...kpada makcik2 sekalian, sy x bleh lg biarkan makcik2 sume bce blog sy lg k...peace..

okeyh back to da topic, blog ni adalh blog rasmi utk straw photo or kimo photo utk sekarang dan hari2 yang akan datang, aku masih lg ign sesangat mmnta bantuan korang or my follower yang reramai kat blog lame aku tuh supaya leh la sudi2 komen photo2 aku utk aku improve dlam skill snapping and editing dlam dunia photogrpher aku, aku still akan keep in touch ngn korng sume kat blog lame, dan akan diupdate klu ade cite2 best jadik dalam hidup aku hehe...

kenapa dan ape tu straw photo??
ntah ar aku rase cam best jek ngn ayat straw tu, tu yang jdik cmtu tu hehe...aku akan labels beberape bende utk post2 aku nih iaitu modeling, HDR, Black n white, photo outing, upgrade, candid, events

Modeling:
aku akan photo shoot model dan akan edit utk post nih..



















Upgrade:
aku akan update utk setiap gadget upgrade utk camera aku, sekali ngn detail, harga, kat mana , sume la....







Black n White& HDR:
ni sume adelah editing teknik yang aku akan buat...



















Candid & Event:
dlam entry ni akan aku tempek gambar2 orng kawin, konsert, show pe2 ke...sng ckap lebih kepada formal la kan...

Photo Outing:
dlam entry ni plak aku akan detailkan membe2 yang join aku snap2 picture pastu cerita ckit2 pasal ape yang belaku behind the scene...


p/s: aku sekali lg harap2 sgt korng leh bg comment ng kritik yang kaw2 punye pedas utk photo2 aku...aku x marah punye, tp aku suke sbb aku bleh improve dri aku ^^

7 comments:

AkuAyie said...

makcik2?? haha.. x sangka.. ko ada silent readers kt tmpt ko keje upenyer... wakaka~

haaaa? cm taw2 je aku cilok gambar mana satu.. huhu

kritikan kaw2 punyer? ok, lepas ni aku kritik ko habis2..
yg cantek, aku kata x cantek..
yg x cantek.. aku kata hudoh..

ok x cm tu? hee~

AkuAyie said...

tak sangka aku org pertama kritik kaw..
tp xde gambar lg nk kritik, takpe..aku tunggu...

Straw ...yg buat minum ABC tu ke...
cis. aku hingat singkatan utk strawberry.. wakaka

miss AIN said...

kimo..pic yg last tuh cantik..=))
ain suke itam puteh punye pic...heee

kimomoto said...

akuayie: belasah je, pedas2 pon x pe hehe..

ko mmg no 1 pon ayie dri dulu lg hahaha

miss ain: o ye ke.. old school kan hehe

♥chentaMAYA™ said...

tahniah~
da de blog tok share pic!~

iyllienaz said...

new blog..haha..ni lagi jeles..smua pictures..benci2!!!

kimomoto said...

chentamaya: time kasih..^^

iyllienaz: hehe, ala sabar la iyllienaz nnti awk dah beli kite photo outing sesame ek huhu...