Monday, July 13, 2009

first wedding...^^

Place: Teluk Kecik, Pangkor Perak
Date: 11July2009
Time: 12p.m-3p.m
group: alone
prize: percuma utk sedara mara shaja ahak2
pengantins: Nizam & kak su (serius lupe tanya nama, panggil kak su je)
lesson: hehe dpt gak tngkap gmbr pengantin, wlaupon x de pelamin..aku ngn pengantin buat alternatif len cri tempat baik punye kat tepi pantai...tp aku x bape sronok sgt pon kos hasilnye yang kurang gred ckit..siot2 tension2..sbb letih sgt...no and no, x leh kasi alasan utk ini...ok baik2 aku je x buat btol2 time tu k...blih plak kekeringan idea utk sruh pengantin posing, ok2 sementara aku layan kekecewaan aku nih korang enjoy gambo dlu k...
(click da picture to enlarge)




just playing with da monocrhome

oit2, shoh2 tu pengantin aku la, ade plak nk interprem( mamat atas ni tgh kayuh basikal, lps jmpe kami terus ajak tangkap gambar sekali)

huh giler panas2, global warming

aku cube utk gune background kampong kat belkang tuh but still cam kurang2 ckit

ni ok la kot

tangkap gmbar smbil bejalan, dah x de idea la ni...

pengatin cube buat gaya hang tuah ngn tun teja, hehe aku yang suruh..

laut jadi background haha

ha ni mirol( adik aku) yang tangkap, gambar atas ni la sedara2 aku pastu ade 2-3 orng sedara2 bru^^

candid always da best

son and mom

low exposure after editing

mmmm...

keluarga sebelah pengantin perempuan

releks2..cover2..

make up time...^^

p/s: to kak su, klik kat gambar pastu biler gambar dah besar right klik and then save picture as, save la kat mne nk save, ok..eh nme kak su ape ha??hehe aritu lupe tanya...

oh lupe.."SELAMAT PENGANTIN BARU" khas dri strawphoto.blogspot.com

7 comments:

AkuAyie said...

all i can say is...camera positioning ko dah chantek. Tambah lagi dapat model2 yg pandai pose.

cuma kalau wedding2 ni, better edit bg warna bright skit.

wooo cun2... =D

selamat pengantin baru pada dua orang pengantin baru ni.... =D

[zinnia]mrs[chantek] said...

setuju dgn ayie..
phothographer da do the best..
model pon kene maen peranan gak..

mtk model buat expresi muke yg terbaik untuk dapat shoot yg de boom!

hurm..

im the photographer.
im d model.
ergh!
tension..
x der saper yg pandai amik gmbar disekeliling saye ni. hu!

kimomoto said...

akuayie: thanx ayie for your comment

zinnia:yep pengantin pon kne buat mcm selambe giler bru neutralx de cover2 hehe..

eh zinnia tinggal kat mne??leh la jdi model kimo ^^

::ainbutterfly~ said...

prize: percuma utk sedara mara shaja ahak2
kimo kimo...kite sedare kamu kan kan kan...
ngeeeeeee~

kimomoto said...

ainbutterfly: ain pon free gak hehehe best friend ^^

Kimy said...

apsal muka pengantin cam tak beseri jek.. huhu kau ngada2 sgt suruh posing bukan2 kot. hahaha

kimomoto said...

kimy: pasal panas la kimy...panas terik tahap gaban..
tu pasal muke berkerut tahap tinggi..