Thursday, August 6, 2009

Kimo at Pangkor Again

pelampung n sea

on da way g snorkling

nice right

chalet tmpt kitaorng menginap

hulk

wuu....beautiful landscape

sebelum g snorkling

ni kat jeti lumut nih

ni spontan jek, time aku nk test sensor, ade habuk ke x...


knape aku letak gmbr aku ngn akak nih....saje2 hehehe

okeyh, aku kat pangkor lagi haha...3 kali dalam masa 2 bulan gilakan..okeyh x de mase nk edit pic2 bru coz photo wedding ain butterfly x siap lg....aku akan try cuti 2 hari ni utk siapkn edit wedding tuh ^^
jap nk cite..td time kat pngkor nth cmne, sensor msuk habuk plak...gmbr sume bintik2..pastu aku clean manually ngn kain(jgn tiru aksi ini pd DSLR anda) siooott...sensor jdi kelabu...aku cuak terus...elok smpai jeti aku terus g beli cleaning set kat kdai gmbr bharge RM25.oo blower+cotton bud+cleaning liquid+lens cleaning paper+kain dustfree...terus aku overhaul semua, aku harap2 dah ok....pesanan utk pengguna DSLR jgn lap sensor pkai kain, pkai blower je k...klu pkai kain gak, menangis la anda tnpa lagu...

p/s: system LED focus viewfinder x nyala dah, asal ha??ade sesape leh tolong??
gmbr kat atas x edit lansung, x de mase...

5 comments:

bujang said...

patut dari dulu lagi ko beli cleaning set tu..huhu
napa tak kuar pun comment td?

Miss Fotomanic said...

nk ngorat akak tu ler tuu...

weh..jgn kata DSLR ko tu dh osak..

No no no... cepat sesiapa tolon kimo!

ganas sgt kaw ni...

Munira Kirana said...

hehe..
hye kimi...
mana gambo baru??
bestnye gi pangkor...
bila la sy nak cmpai ke sna..

kimomoto said...

bujang: aku pasrah..

missfotomanic: ekceli still ok but, Led dia dah blur2...still bleh gne alternatif len...thanx for your concern...

MuniraKirana: jom la nnti klu ade mase lapang jom photo outing kat sne...nice place..

Munira Kirana said...

ha,,, best picture...
no 4...
kalau dpt capture gmbar entiti lagi best.. mmg bleh jual =)