Monday, August 3, 2009

2nd wedding- ain butterfly & mr.annas

Objektif: tangkap gambar wedding ain butterfly and mr annas

date: 02ogos2009

time: 12.00p.m-5.00 p.m

patners: kimy( flickrjunk.blogsot)

editing: PS4

gadget: canon eos 1000D with lens kit and canon flash 430exII
notes: aku terasa teruja ckit utk jadik fotografr ain nih, coz ade cikgu kimy yang membantu..igtkan kitaorng nk sampai sblom akad nikah alih2 pkul 12.00p.m bru smpai...mmg best la ari wedding nih...enjoy..pengantin sporting abis...harap2 boleh buat yang terbaik utk diorng.. gmbr yang aku tangkap sume bleh tahan je...but still working in photoshop..guees what, nih kat bawah ade ckit yang dah siap so enjoy la...


the pelamins

adik ain tolong betolkan tdung kakaknye

atie n ain

ain make up

flash feel..aku mmg kne beli flash haha

ain butterfly with flower

depan rumah time tunggu pengantin lelaki

siblings

akhirnya bertemu...

ketibaan pengantin lelaki

time makan beradap...suap-menyuap

bunga-bunga cinta

p/s: proses editing masih berjalan pling cepat siap mungkin tgh bulan puasa 2-3 minggu lagi, akan berusaha utk cepatkan lg..soft copy akan dihantar dalam bentuk DVD secara pos laju,200 keping gmbr beredit akan diberikan dan lagi 1 watermark strawphoto tidak ada pada gambar nnti...hak milik kekal...
thanx ain ajak kitaorng g kenduri ain ...."SELAMAT PENGANTIN BARU" dri strawphoto.blogspotcom

nk tgk gambar dalam kualiti sebenar?? klik sini
gmbr dalam blog selalunya akan dikecilkan saiznye oleh administor and x sama dgn gmbr yang diuploadkan... so tgk kat flickr br chantek...(recommended)

semua gmbr dlam blog dan flickr adlah medium quality...soft copy yang akn dihantar pd pengantin akan dalam maximum quality...

8 comments:

Alia said...

gambar original lg cantik dr edit.. hee~~

tp ske la sumenyer.. huhu...
mesti ain pun ske gk. :D

Munira Kirana said...

hurm..
sy pun lagi suke pic yg original..
colour dia lagi nmpak natural =)
jgn marah ye kimi..
papepun ttp cantik..
suke tgok pic last..
mmg kreatif..
ni atas arahan fotographer ker?? =)

kimomoto said...

Alia: eh ye ke??cmne leh tgk gmbr neutral nih?? harap2 la...

Munira Kirana: gmbr original yang terbaik but still kne retouch ckit2 utk yang terbaik...x de la pengantin yang dah mmg kreatif...fotografer tangkap gmbr je ahak2

JIVEBUMZ said...

pergh..gambar cantekkkk
keep it up!!!
semoga lebih berjaya menjadi photog terbaikkkk

neway salam kenalan :d

Rizal Yusof said...

Huuhuhh...
Terbaek!!!
Keep-it up dude!!! =p

kimomoto said...

jivebumz: uh thanx tp still dlm learning proses...doakan utk yang terbaik ^^

Rizal Yusof: tq Rizal, kegilaan DSLR dah smpai ketahap kritikal hahaha

::ainbutterfly~ said...

thanks kimo..tp kan kan kan..u know what.. i hate my make up..muke jadi lain sgt! tak suke!!! rase nak patah balik mase n make up balik..nampak gelap n mata nmpak garang...mencccciiiiii

kimomoto said...

ainbutterfly: aloo ok pe....nmpk cm biasa jek...stndart orng kawin le hehehe...congrat again...^^