Sunday, August 30, 2009

editing..

fresh dri camera(sebelom)

selepas diedit

oleyh sempene bulan ramadhan al-mubarak dan sempena aku x leh tidur ni, jom aku ajar ckit editing utk gmbar budak comel kat atas ni secara ringkas ok...

mata:
1. gune dodge utk iris mata shadows mode pastu exposure 20%
2.burn tool utk keseluruhan runag mata termasuk iris mata yang telah didodge kan td
3.kasi mata nmpak besar ckit gnekan luquify pastu bloatkan kat tengah2 mata tu..
4.tu je..

kulit:
1. pkai levels kawal RYB smpai kulit nmpak neutral...
2. pastu adjust vibrance ckit

background:
1. utk background lebih menonjol kasi feel ckit
2. cri texture kat flickr (type texture dalam searching box flickr dan pilih la yang seswai)
3. masuk texture dalam gambar pastu kwal opacity dia..
4. dalam layer texture yang sama gak select objek yang kite nk jek pastu set feather 40-50 pastu ok
5. and then tekan delete
6. siap.. senangkan..

3 comments:

Kimy said...

hurmmm tutorial yang bagus. thank perkongsian ilmu yg ko berikan. pendapat aku, mata tu macam alien lah terutama bahagian bijik mata. mungkin sebab terlalu timbul kowt.

UnCLe pEt.. said...

trbaekkkk.. best r cikgu..
nk lg.. de tk.. ahiksss..

::ainbutterfly~ said...

pasni wat la lg tutorial camni ye kimo..hehe..adik kimo mmg cumil..