Wednesday, September 30, 2009

Lomo Lover



fresh dari kamera lomo( Nico Digi)


entry kali ni aku akan bgtau sume pasal lomography.....teknik, or style lomo ni berasal dri Russia...
lomo ni adalah 1 teknik yang akan membuatkan gambar tu mcm rosak or cam x jadik...tp, dalam kecacatan tu membuat gambar tu jadi unik dan terselit feelnye yang tersendiri...teknik lomo ni leh di ciptakan dari photoshoop or ia gak leh datang fresh dari kamera yang berformat lomography...selalunye kamera lomo nih, adalh dari jenis analog yang bermaksud sumenye manual x de battery, sehinggakan kodak yang dah habis pon kne pusing ngn tangan( yerp dia pkai kodak). tp ade gak kamera lomo yang berformat digital contohnye cmni...Nico Digi


Nico Digi(leh order kat sini) RM205


kamera lomo yang sgt2 comel dan kecik ni, leh support 2Gig memory card SD(leh terus transfer gambar dlm Nico Digi kamera ke dalam pc gne card reader k) pastu leh rakam video max 2.4mb jek tu jek kelemahan dia, sekejap la kan...tp yang penting fungsi utama kamera ni, mod gambar dalam lomo...^^
power input- 1 bijik battery AAA

p/s: aku dah order dah next week insyaallah sampai le hehehe...sape nk join club kamera lomo yang comey ni, leh g tempah skrang jugak :p

8 comments:

uncle pet..!! said...

cntikkkkk.. t aku joint..

kimomoto said...

orait...!!!

[z@ck] said...

ad gak dgr rumet kecoh2 pasal lomo ni..cam best je..

milimilo said...

dah dpt kamera ni nanti,kimo tulis la kat blog cmane functionnye..kalo ok mau gune gak..hihi..
pengaruh kuat duh..

kimomoto said...

z@ck- mmg best pon, dah la bentuk cute giler haha..

milimilo- orait..!! minggu depan kimo dah beli nnti, kimo kasi tau cmne function dia k...

Adrian said...

satu bijik AAA bateri dah cukup!

burt said...

ramai oarng da memperkatakan tentang lomo ni...cam best...aku pun nak join gakla

kimomoto said...

adrian: eh silap baca spec...sory adrian...

burt: orait burt, yang bestnya modalnye murah jek...