Saturday, September 5, 2009

Lens Baru Tu...



new lens(RM 330 with phottix uv filter)

bebaru ni, lebih kurang 2-3 hari lepas la... aku ade beli lens 50mm f/1.8 constant apeture, mmg dah wide dah so kne manually focus la nk zoom kne jalan depan ckit pastu kalau nk zoom out kne mengundur sampai dapat semua focus x bleh pusing2 mcm kit lens ok... ape yang bestnye pasal lens ni...sbb dia constant apeture f /1.8 kire ok la dri kit lens yang x constant apeturenye sbb slalu berubah2 menikut pusingan lens...gambar yang ditangkap gune lens ni lebih dipelbagaikan apeturenye dikawal melalui body tanpa gangguan dri apeture yang berubah2 dri lens...aku ade gune lens ni time contest chimping bebaru ni, klik sini



gambar aku bergaya dengan lens baru beserta hood sewaktu latihan menembak di pasar ramadhan area kulim n bukit mertajam

credit to kimy(flickrjunk.blogspot.com) sbb tolong amik gmbr aku...

p/s: eh lupe nk kasi tau, sbnrnye flash aku x rosak la...ape yang jdi sbnrnye sbb battery low jek kekeke mne x nye asyik fire full charge x henti2 mau meletup flash...ngokngek tol..Recomended battery for flash (PowerRex 2700mhA)


11 comments:

::ainbutterfly~ said...

kimo beli brape rm lens ni?

akulensa said...

btambah2 ganas gajet beliau..

kimomoto said...

ainbutterfly: RM 330 sekalik phottix uv filter..^^

aku lensa: lepas raya nih budget kamera kne cut off, nk kumpol duit utk study plak hohoho

UnCLe pEt.. said...

best dowh.. gempak2 gears..
jiayu2.. ahiksss..

kimomoto said...

Uncle pet: ini bru pemulaan ^^

dilaOHdila said...

raya ni boleh bergaya ngan lens baru ni erk :-)

muein said...

50mm 1.8..lens termurah n terbaik..hehe..
aku pon baru angkat,tp nikon nye la..huahua

kimomoto said...

dilaOHdila: hehe gadget raya...keke

muein:tu la, dah le murah...bokeh gred A plak tu, but kne zoom manual tahap tinggi huhu letih gila..

silentshutter said...

huuhuu muein da2 la tu aku tau la 50mm nikon terbek,haha..xpe cnon mrah ckit,huhu..besh dowh men 50mm, bokeh2 meleleh tu,huhu..

kimomoto said...

silenshutter: betoi2, tp klu dpat f/2.8 lagi meleleh haha

::ainbutterfly~ said...

betoi2..hehe mmg besh 50mm cume skt pinggang nak blakangkan badan je..hehe