Monday, September 7, 2009

Coming So Soon Before Raya...

Hari Raya orang beli baju raya, tapi aku.....beli nih hehe:

1. Lowerpro 100 AW with camera pouches(2nd hand RM300)

2. Cybertik flash (RM440)
3. Tripod(RM50)
4. phottix receiver only(RM50)
5. 4 PowerRex 2700mhA Battery (RM50)


ToTal: RM890 sahaje

dan aku isytiharkan selepas ini tiada lg update utk upgrade coz kne simpan duit utk futher study plak k hehehe...sedang berusaha utk buat flyers utk conquer wedding event kat taman aku hehe..

segala gadget yang aku beli adalah utk pengawalan cahaya cmni:
dilukis oleh kimo

ha cmni lah lebih kurang cmne akan jadi sesi fotografi aku nnti...dengan cara ini cahaya akan boleh dikawal di tempat dimana kurang cahaya or gelap contoh cam dalam rumah pengantin or tempat makan beradap ke...walaucmne pon penggunaan cahaya semulajadi adalah yang terbaik.. depends..ini just peringatan kpda sesape yang nk ikut cara aku dalam gmbr atas nih supaya setting flash kepada power 1/16 utk satu tembakan kos flash x kan mampu utk 1/1 shoot dalam 1 sesi fotografi...klu x flash meletop, battery korang habis cept tu je kesan dia hehehe aku penah kene..klu gelap sgt no choice la up iso...

ok habis tajuk cut off...
tajuk ke-2 plak, aku saje nk offer sesape jadik model aku lepas raya nih...bukan pe saje nk test power setting prob bru nih hehe...ok temanye ringkas dan mudah..."Gadis Melayu"

syarat2:
1. 17 hingga 23 tahun keatas
2. wanita
3. Bertudung
4. X takut kamera
5. Berpakaian Sopan menutup aurat
6. Berpewatakan menarik

peserta akan diberikan soft copy secara percuma tanpa watermark..utk diletakkan dlm friendster, myspace dn sbginya..3 orang peserta sahaja akan dipilih, peserta dibahagian utara semenanjung diutamakan dan dialu-alukan...

cara nk sertai, just kasi detail dkat my comment box..kasi detail and lokasi anda...

ok see ya..

p/s harap2 leh kumpol RM 3000 or RM4000 sebelom bulan 12 nih utk sambung belajar huh (''.)

14 comments:

AkuAyie said...

asal kaw lg pendek dr model? hahahha

kimomoto said...

oh ye ke, saje nk tunjuk spacing haha...selalunye model mmg tinggi kekeke

::ainbutterfly~ said...

tade syarat masih bujang kan nak jadi model tu?? hikhik

alamak..tapi adakah perkataan 'gadis' untuk yg belum berkahwin saje?? ^_^

kimomoto said...

dah berkahwin bleh dipertimbangkan tp kne ade suami kat sebelah hehe...

gadis tu same jek ngn wanita, x kire single or married status ahak2 ^^

::ainbutterfly~ said...

hehe tade la kimo..just kidding..takkan la ain nak masuk..
kimo nnt pas raye kite wat photoshoot same2 nak..ngee~

kimomoto said...

photo outing...chantek gak tu hehe...ajak reramai lg bru best huhu..

anyway gambar ain paling lambat sampai umah ari jumaat or isnin minggu depan k, enjoy....

UnCLe pEt.. said...

g smbyang raye t msti ko pkai camera pouches kn.. ahiksss..
pe2 pn.. congratsssss..!!

kimomoto said...

uncle pet: haha..x bleh nk rukuk la aku nnti..

muein said...

pewittt..nk main strobe lak ke...mesti best gile...nnti leh ah ajar aku..
byk shoping perkakasan raya..haha..apsal tk angkut lowepro inverse200AW trus??harga pon lebih kurg je..bsr skit compartment dia..

kimomoto said...

muein: haha tu la strobe cam best jek, mmg x de bayang terus lepas ni...
inverse 100AW tu ade membe nk jual sekali ngn camera pouch RM 300, nk beli baru x raya la aku huhu

::ainbutterfly~ said...

betul2..ekceli kitorg plan nak wat wedding outdoor kt pangkor..stll dlm prbncangan..ain plan nak sewa gaun..skali dgn sepupu ain honeysour tu..kalo jd blh la ajak kimo..ain pn lame tak shoot nih..

kimomoto said...

ok...bgtau je bile...senang nk set masa nnti hehe

silentshutter said...

pergh byk duit ko bli gadjet2, kje part time ke ni?huhu gud2, semat pic bro

kimomoto said...

silenthunter: main job sebnrnye skang ni kat Intel, tp cdng nk futher study lagi..harap2 dapat huhu